Ball de Pastorets del Vendrell

Com sabeu, formo part del Ball de Pastorets del Vendrell des del 2006. El 2006 va ser la data de la ultima recuperació d’aquest entremès a la vila del Vendrell. La primera notícia que es té del Ball de Pastorets a la nostra vila al 1846 en una crònica del Diario de Barcelona del 30 de juliol. Aquestes cròniques i notícies que daten el Ball de Pastorets del Vendrell van sent constants fins al 1902.

És al 1995-1996 és quan a través d’un iniciativa popular es recupera el Ball de Pastorets del Vendrell per la casa d’andalucia del Vendrell. La recuperació es fa a través dels estudis incansables de S. Arroyo, la iniciativa de J. Trayner i l’assessorament musical de J. Salvadó. El Ball fa les corresponents sortides durant uns quants anys, per acabar ballant-se per una colla cada vegada més reduïda i de curta edat. Finalment el Ball de Pastorets del Vendrell torna a no ballar-se a la vila del Vendrell i és durant l’estiu de 2005 quan es começa a parlar de recuperar-ho.

pastorets2

A partir de 2006 una quinzena de joves ens reunim en bars i es comença a gestar la recuperació del Ball de Pastorets del Vendrell.

La primera sortida que fa aquesta nova colla és durant la Festa Major del Vendrell de 2006.

Properament us explicaré quins elements incorporen aquest ball de la cultura popular del vendrell i com es va fer per triar el model actual.2 respostes a “Ball de Pastorets del Vendrell

  1. Et falta el nom de la persona que va venir ,i que era molt amic meu ,per ensenyar la coreografia del ball. Sens dubte l’autòcton del Vendrell. També el grup musical.Tinc els vídeo del balls d’aquest any. Jesús

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s