El Pessebre

S’acosten les festes de Nadal, unes festes importants dins el cicle de l’any. Unes festes plenes de cultura popular amb costums que conviuen amb la forta empenta del consum.

A casa, sempre hem fet el Pessebre. Quan erem petits amb figuretes de fang i molsa collida al bosc. Després vam substituir la molsa per plàstic i finalment durant uns anys, després d’algun trasllat de domicili, les figuretes es varen perdre i amb elles el Pessebre.

Enguany i per celebrar un enèssim trasllat, aprofitant l’estructura dels mobles modulars del menjador hem construit el nostre Pessebre. Davant la dificultat i perquè no dir mandra de comprar totes les figuretes, més el naixement, la molsa de plàstic… hem fet un pessebre en ombres xineses.

La construcció s’ha basat en:

3 fulloles DIN A3 en cartró ploma per a fer l’estructura. Enganxades entre elles amb cinta adhesiva blanca.

1 cartolina negra per a fer el marc frontal del pessebre.

1 full de paper vegetal on es projectaran les ombres del Pessebre

1 cartolina per retallar les siluetes de les figures

1 kit elèctric escolar (pila 4,5V, cable elèctric, interruptor, porta làmpares i bombeta)

 

Un cop tenim l’estructura és qüestió de retallar les figures dels personatges que volem que participin del nostre pessebre, distribuir-los en l’espai i en el pla focal. És a dir, com més a prop de la bombeta estigui, la ombra serà més gran i més difusa. Com més a prop del paper vegetal, més petita i més definida la seva ombra.

Podem jugar amb el paisatge, buscar punts de fuga i crear diferents ambients. Fins i tot amb un Pessebre gran, podriem jugar amb dos punts de llum, creant així dobles projeccions. Ara és qüestió d’imaginació!

 

3 respostes a “El Pessebre

  1. Les manetes no només serveixen per teclejar, interpretar, acariciar… Ja ho deia l’anunci “¡con estas manitas!”. Però sense creativitat i imaginació aboi no serveixen per res…

  2. He llegado tarde pero te felicito porque has hecho un belen muy chulo, viva la imaginación, que por cierto rebosa en el maravilloso disco “Loop Project”. Enhorabuena por todo, estoy disfrutando cantidad con el disco.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s