La Festa Major a l’escola

Dimarts dia 6 d’octubre a les 17h al Centre de Recursos del Vendrell es va presentar el projecte La Festa Major a l’escola. Aquest projecte està creat entre la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament del Vendrell, el Pla Educatiu d’Entorn del Vendrell i L’Embarcada, l’Agrupació de Cultura Popular del Vendrell.

P1020937

Aquest projecte ha estat un any gestant-se fins que amb l’inici del curs 2009-2010 arribarà a les aules de primària dels centres del Vendrell.

Les maletes es divideixen en quatre: La maleta dels Castells, la Maleta dels Balls Populars, la Maleta del Foc i la Maleta de les Sardanes.

P1020938

Per entendre millor el funcionament, apartats i objectius d’aquest projecte podeu donar un cop d’ull a la presentació del mateix projecte:

http://docs.google.com/present/view?id=dgm478gs_10dr4nbvf6&autoStart=true&loop=true

Ara, és el moment de passar a l’acció i que les escoles i els alumnes acabin de configurar aquest engrescador projecte.

4 respostes a “La Festa Major a l’escola

 1. Felicitat, amics. Has fet realitat un desig molt comentat i has donat camí de solució a una demanda i necessitat. Només una pregunta/suggeriment, es farà seguiment del seu ús?

 2. Hola Adrià:
  Moltes felicitats pel projecte, és del tot necessari que no es perdi l’essència festamajorenca amb el pas dels anys i aquesta és una bona iniciativa per evitar-ho. Desitjo que hi hagi seguiment i repercussió del tema. Només un dubte: perquè no hi ha un apartat d’espectacles en general quan a dia d’avui és un dels aspectes més acaparadors dels programes de festa major d’arreu?

  1. Gràcies pels comentaris.
   Jordi, el seguiment es farà i de fet és un projecte obert, modificable sobretot un cop els mestres en facin ús a les aules.
   Albert, no parla d’espectacles perquè és una projecte de cultura popular. Tinc entès que al camp d’aprenentatge de l’alberg de comarruga fan coses sobre el rock i els espectacles.

 3. M’ha confós el titol de “La Festa Major a l’escola” ja que entenc que la Festa Major és tot el que engloba la programació actual de la Festa Major. Si m’acceptes el suggeriment, potser el títol “La cultura popular de la Festa Major a l’escola” seria més aproximat, per exemple.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s