La Fira d’enguany

La Fira 2008 se celebrarà aquest cap de setmana. Parlant de les manifestacions de cultura popular cal entrendre que la Fira està en un moment d’impàs. Una Fira que sens dubte ha de mirar endavant. Després d’un any en què la Festa Major s’ha treballat i millorat molt, ara li tocarà a la Fira. Les opcions passen per l’ampliació en un alte espai temporal que no sigui tan a prop de la diada castellera. Una diada molt important pels Nens del Vendrell, que és quan estan més en forma per oferir el bo i millor del treball de la seva llarga temporada. Una diada en la que ja són més que habituals les colles Joves del Xiquets de Valls i Joves dels Xiquets de Tarragona.

Pel què fa a la cercavila també cal destacar que serà la segona participació dels nous balls de La Patatuf, del 4 de Març (cavallets) i de Valencians. També caldrà esperar la resposta del Ball de les Gitanes després de la seva negativa d’actuació a plaça durant la Festa Major i com no, els magnífics versos del Ball de Diables, que com és de costum, vénen els versos i algun que altre article de “merchandising”.

Al voltant de La Fira però, s’estan començant a treballar uns actes paral·lels. Enguany, trobarem el concert de Gralles a l’auditori Pau Casals. Dissabte a les 22h enguany en homenatge a la colla dels Romeas, en el centenari de la seva creació. S’espera poder sentir els discs de pedra amb la gravació, veure instruments originals de la mateixa colla i sentir alguna de les seves peces més emblemàtiques. El grup convidat d’enguany és Clau de Mar que estrenarà una peça d’en Jordi Fàbregas.

Un altre dels moments pels que formem part de l’Agrupació de Cultura Popular, L’embarcada, per la Fira publiquem la nostra revista. Una revista que enguany s’augmenta amb 4 pàgines més, articles d’opinió i una pàgina central molt especial.

Així doncs, i amb el colofó que tindrem enguany amb l’entimostra, La Fira d’enguany si no és remullada, caldrà estar atents a tot el què passi, i com no, gaudir-la un any més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s