Pla educatiu i cultura popular

Des del passat 1 de Juny una de les meves ocupacions ha estat centrada al voltant del Pla Educatiu d’Entorn del Vendrell. Juntament amb l’Agrupació de Cultura Popular del Vendrell, L’Embarcada i l’Escola Lliure El Sol, he elaborat un projecte per acostar la cultura popular del Vendrell als centres educatius. Com a primera iniciativa vaig apostar per començar amb la Festa Major com la manifestació de cultura popular més paradigmàtica.

El projecte, que ara hauria de passar a la segona fase de materialització, consta d’uns elements educatius en forma de maletes amb diferents materials de suport didàctics relacionats amb la Festa Major.

D’aquí poc podreu consultar amb més detalls aquest projecte i les seves interioritats. Que els més petits, aprofitant les escoles, coneguin la cultura popular és un gran pas cap a la sensibilització en aquests marcs sovint tan difícil d’arrelar.

Cal no mirar-se tan al melic i veurem que a Vilafranca del Penedès fa molt de temps alguns centres treballen tot l’any amb la Festa Major com a centre temàtic, a Tarragona es publiquen quaderns sobre la Festa Major a les escoles, a Reus l’any 1991 es publicà una guia de la Festa Major a les escoles…

Poc a poc els que formem part de la cultura popular del Vendrell ens n’adonem que hem recuperat molt espai i molta força, com diu una amiga: “jo no diria que ja era hora, és que ens ho mereixem!”

2 respostes a “Pla educatiu i cultura popular

  1. Hola! soc de barcelona, i estic interesat en trobar un lloc, o material didactic per tal de apendre a tocar la viola de roda. Tambe m´agradaria trobar llocs on poder mirar de comprar aquest instrument. Toco el piano, encara que no estic format musicalment. Gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s