robert bresson

Robert Bresson (França, 25/09/1901- 18/12/1999) ha estat una de les “patums” del cinema europeu del segle XX. Tan admirat com desconegut, la seva obra, la major part filmada en blanc i negre, ha esdevingut una obra de culte i font d’inspiració.

Amb molt un total de 14 pel·lícules filmades entre 1943 i 1983 Robert Bresson va saber crear un llenguatge i una qualitat estètica única i incomparable.

Les seves obres toquen de prop els temes socials treballant molt a fons les qualitats piscològiques dels mateixos personatges. La seva manera de filmar amb uns plans que busquen la gestualitat, la simbologia d’una part per sobre d’un conjunt són els referents i leitmotiv.

Actualment gran part de la seva obra es pot adquirir en DVD als grans establiments i fins i tot una gran botiga de la Plaça de Catalunya a Barcelona les ha afegit a la seva col·lecció de cinema en DVD. És doncs un bon moment per disfrutar-lo.

Bresson també ens va deixar escrit un llibre d’aforismes extrets dels seus quadrens de filmació. Es titula “notas sobre el cinematógrafo” editat per l’editorial Árdora. Perquè aneu fent boca un parell de sentencies:

“Amagar les idees, però de manera que sigui possible trobar-les. La més important serà la més amagada.”

“El cinema sonor ha inventat el silenci.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s