Una millor Festa Major és feina de tots

De la Festa Major del Vendrell, dedicada a Santa Anna, ja se’n tenen notícies el 1778. Però de molts balls populars i entremesos la tradició i l’origen es remunten ben enrere en el temps. Així doncs estem parlant d’un ritual d’allò més ancestral que un cop més aquest any ha omplert els carrers i places de la vila en les dates senyalades.

La cercavila d’enguany, amb 12 grups de cultura popular i amb la inclusió dels Portants d’Honor, ens apropa a tornar a ser un dels eixos vertebradors i senyal d’identitat de la nostra festa. Els que activament hi participem així ens ho sembla, i amb dedicació i orgull de formar part del folklore de la nostra vila, hem fruit de la Festa Major 2008.

Caldrà però que durant els propers anys tot allò que fa relació a la Festa Major es remarqui la importància d’aquest col·lectiu de persones que s’esmeren en mantenir vives les tradicions de la nostra vila. Els mitjans de comunicació, com són ara les pàgines d’aquest Diari haurien de reflectir encara més aquesta riquesa cultural. Un patrimoni que és de tots els vendrellencs. No podem quedar-nos en ser la portada i unes poques pàgines centrals on es reprodueixen comunicats i actes de les diferents comissions organitzadores. I encara menys podem estar conformes amb una sola pàgina amb fotografies dels balls populars sense comentaris ni cròniques del que se succeí al carrer durant la Festa Major.

Al Vendrell ens mereixem creure’ns partícips de la Festa Major de la capital de comarca. Enguany hem vist més gent al carrer, més col·laboració, més participació… i de ben segur que anirà creixent si treballem amb convicció i comptem amb el suport de tots. Visca Santa Anna! Visca la Festa Major!

Adrià Grandia i Xavier Sanjuan

Publicat al Diari del Baix Penedès, 8/8/2008

Una resposta a “Una millor Festa Major és feina de tots

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s