La Festa Major (3) la imatge

Si entenem la Festa Major com la manifestació festiva més important d’un col·lectiu, d’una comunitat, tots els elements que la conformen, que la defineixen, cal que estiguin a l’alçada.

Les festes majors s’envolten dels seus cartells, programes, banderoles, domassos, samarretes… El carrer i la gent es transformen per uns dies. Allò quotidià s’exalta i el sentiment d’identitat és ben palès. Al Vendrell, la imatge gràfica de la Festa Major des d’anys ençà no és ben bé allò que desitjariem. Els slogans i imatges que s’han escollit ultimament són ben lluny de transmetre el sentiment i la realitat de la vila. L’edu i l’ada, personatges de ficció, un taulell d’scrabble van ser la imatge dels ultims anys, uns programes on sincerament era molt més lluïda la publicitat de la contraportada. Enguany en el marc d’un concurs s’ha escollit un cartell d’execució gràfica molt justeta i de missatge gens clar.

La imatge de la Festa Major hauria de ser un cant i un missatge clar, a l’alçada dels nostres temps, amb qualitats artístiques i sobretot que ens fes anar amb el cap ben alt pel món. Cal que entre tots hi donem més valor i ho cuidem més.

4 respostes a “La Festa Major (3) la imatge

  1. Adrià, Estic totalment d’acord amb tu amb el missatge poc clar. Sembla que aquí anem a muntar una partí eròtico festiva. Un cant a l’onanisme.

  2. Adrià, tens tota la raó. La imatge és molt important avui en dia, i cal ser coherents amb el missatge que es vol transmetre. Més aviat semblaria el cartell del festival eròtic de La Farga d’Hospitalet que el cartell d’una Festa Major ben nostrada (i que compta amb centenars d’elements prou representatius)

  3. Ei Adrià, també estic d’acord amb el què dius del cartell. Trobo a faltar un referent o estandart que automàticament s’identifiqui amb la festa major de la nostra vila, tot i que sempre hem d’estar oberts a les noves modes i tendències. Sense menysprear el cartell d’enguany, m’agrada més el cartell de l’Embarcada que l’oficial. Salut!

  4. Només remetre a l’acudit del Ton Bassó al Diari del Baix Penedès, tot i que queda clar el motiu de “l’arrojada”: la portada/cartell? el contrast de colors!? la mida/cos de la lletra? el propi contingut de la festa?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s